Z hladké mouky, 140g moučkového cukru, 170g másla, tří žloutků a špetky citronové kůry vypracujeme hladké těsto. Těsto rozválíme na placku o něco větší, než je dno kulaté koláčové formy, opatrně jej přendáme do formy, rukou přimáčkneme na dno a na okraje formy a na několika místech těsto propícháme vidličkou. Formu nemusíme ničím vymazávat, těsto je dost mastné. Troubu předehřejeme na 175° a koláč předpečeme cca 15 minut dorůžova. Posypeme nakrájenými jahodami, mírně posypeme krupicovým cukrem, dáme zpět do trouby a pečeme dalších 15 minut. Ušleháme dotuha sníh ze tří bílků a špetky soli, přidáme dvě lžíce moučkového cukru a prošleháme. Sníh naneseme stěrkou na povrch koláče a dáme dopéct ještě na cca 5-7 minut.
Ať už bydlíte v miniaturní garsonce či rodinné vile o třech
patrech, pár věcí mají naše výsostná království společné – nechybí v nich
kuchyně. Místo, kde si po ránu uvaříte povzbuzující kávičku a na oběd či večeři
připravíte...
zobrazit článek